Wekelijks troep bij bruggetje Breemeentje

Chipszakken, blikjes, koffiebekers … Marianne [achternaam]  en Paulien [achternaam] ruimen tijdens hun wekelijkse wandeling over het Breemeentje heel wat zwerfafval op. Deze opruimhelden zijn voor gemeente Baarn een geweldige hulp in haar strijd tegen zwerfafval. De gemeente ziet graag dat anderen hun voorbeeld volgen.

U kent ze vast wel, de HoudBaarnSchoon!-containers. In Baarn staan op meerdere locaties containers voor het deponeren van zwerfafval. Wat u misschien niet wist is dat elke container een ambassadeur heeft. De HoudBaarnSchoon!-ambassadeurs houden in de gaten of de container op de juiste wijze wordt gebruikt. Ook plaatsen ze de container aan de weg op de vaste dagen dat hij geleegd wordt. Marianne en Paulien zijn ambassadeur. Ook steken zij zelf de handen uit de mouwen om het zwerfafval op te ruimen. Ware opruimhelden dus.

Gemak
Marianne en Paulien komen in de berm van het fietspad richting Soest van alles tegen. De vele snoepverpakkingen, ijsstokjes, blikjes en flesjes ontsieren de omgeving. Paulien: “Het verbaast ons dat er elke week weer nieuw afval in de berm ligt. We vinden het fijn dat bij het Breemeentje een container voor zwerfafval is geplaatst, want dat maakt het voor ons makkelijker om de rommel op te ruimen.”

Wat wel lastig is, is dat de container soms al vol zit. “We zien dat de container helaas soms ook voor ander afval wordt gebruikt”, zegt Marianne. Dat is ook een ergernis van de gemeente. De containers hebben daarom nu een kleinere opening, om oneigenlijk gebruik zoveel mogelijk tegen te gaan. HoudBaarnSchoon! doet via deze weg nogmaals een appel op iedereen om de containers alleen te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn: ZWERFAFVAL.

Helden
Voor andere locaties in het dorp is HoudBaarnSchoon! nog op zoek naar opruimhelden. Kijk op houdbaarnschoon.nl voor de locaties. Marianne en Paulien kunnen het beamen: het is een kleine moeite, met een schonere omgeving als resultaat. Een resultaat waar iedereen plezier van heeft.

HoudBaarnSchoon! is een initiatief van STOPMIJNAFVAL en gemeente Baarn. Samen hebben ze de handen ineengeslagen om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. Ze faciliteren en belonen opschoonacties met materialen en prijzen en helpen met preventiemaatregelen.

Doe mee!

Wil je meedoen aan één van de acties van HoudBaarnSchoon! of wil je zelf aan de slag? Laat het ons weten! Wij hebben alle informatie en hulpmiddelen die je nodig hebt om jouw steentje bij te dragen.

Stuur je idee in