Interview Tamara HoudBaarnSchoon zoekt nieuwe Helden!

Tamara is een van de helden van HoudBaarnSchoon, het Baarnse initiatief tegen zwerfafval. Een held, dat word je natuurlijk niet zomaar. Hoogste tijd voor een gesprek!

Tamara Dorrestijn woont met haar gezin aan de rivier de Eem, naast de Baarnse Watersport Vereniging de Eem. Aan de andere kant van haar huis ligt een verlaten stuk terrein waar op zomerse dagen veel jeugd komt zwemmen en chillen. En net als in de Pekingtuin waar we laatst Margo Schothorst over spraken, maken ze er daar soms een behoorlijke rommel van. ‘Er blijven chipszakken liggen, flessen limonade, plastic van ijsjes of koek en het ergste is dat het afval met een beetje wind die mooie rivier De Eem in waait.’ Gelukkig zijn er veel mensen die daar hun hond uitlaten en dan ook wat rotzooi opruimen. Vele handen maken licht werk.

Vroeger stond er een vuilnisbak bij de aanlegplaats van de fietsboot maar deze is weggehaald door de gemeente. ‘Helaas hebben mensen er ook weleens bouwafval bij gezet en dat is de reden dat deze bak er nu niet meer staat’. Bij de Horizon (een zijstraat van de Bestevaerweg) staat een kleinere prullenbak (met smalle opening) maar die is bedoeld voor bijv. hondenpoepzakjes en andere kleine dingen. Als er geen prullenbak staat, zijn er helaas veel jongeren die hun afval gewoon laten liggen. Mee naar huis wordt het in ieder geval niet genomen. ‘Hoe moet je dan ‘s avonds tegen je ouders zeggen dat je eigenlijk niet meer zo’n trek hebt?’.

Tamara nam contact op met HoudBaarnSchoon èn de gemeente Baarn en zo kwam er vorig jaar een kliko. Zij zet deze kliko 1 keer in de 2 weken aan de weg en natuurlijk ook weer terug.... aan een hangslot. ‘Het is nog niet 100% maar het gaat wel een heel stuk beter!’

HoudBaarnSchoon zoekt nieuwe Helden!
Baarn schoon houden, dat kunnen mensen zoals Tamara niet alleen. ‘We moeten het met elkaar blijven doen’. En die inzet is ook hard nodig! Er zijn meer plekken in Baarn waar het regelmatig een rommeltje is… Dus als ook jij je graag wilt inzetten voor een schoner Baarn, kijk dan op onze website:
Daar kun je je aanmelden en daar vind je informatie over onze komende acties.

Dank je wel en denk eraan: HoudBaarnSchoon!

Doe mee!

Wil je meedoen aan één van de acties van HoudBaarnSchoon! of wil je zelf aan de slag? Laat het ons weten! Wij hebben alle informatie en hulpmiddelen die je nodig hebt om jouw steentje bij te dragen.

Stuur je idee in 

Versturen