Nieuwsarchief

Nieuwe partner: Wintertuin Baarn

2 november 2021

Iedereen in Baarn kent het Cantonspark én de Wintertuin die zich in dit park bevindt. We zijn daarom zeer trots om te kunnen melden dat de Wintertuin vanaf dit moment officieel partner is van Houd Baarn Schoon. Je kunt op deze locatie terecht om een afvalgrijper te lenen waarmee je op pad kunt om zwerfafval op te ruimen.

Hoeve Ravenstein en HoudBaarnSchoon slaan handen ineen

28 oktober 2021

Hoeve Ravenstein ligt prachtig in het groen, op Landgoed Groeneveld, en vindt het belangrijk om actief bij te kunnen dragen het bos zwerfafvalvrij te houden. Daarom zijn zij officiële partner van Houd Baarn Schoon.  Vanaf nu kun je bij Hoeve Ravenstein een afvalgrijper lenen, zodat ook jij actief kunt helpen de schoonheid van het bos te behouden tijdens je wandeling! Het ingezamelde zwerfafval kun je samen met je afvalgrijper weer bij de hoeve inleveren. De gemeente haalt het zwerfafval vervolgens op. 

De Wereld van Pippe nieuwe partner

25 oktober 2021

Houd Baarn Schoon en De Wereld van Pippe en slaan de handen ineen! Samen gaan we voor een schonere en duurzame leefomgeving, waarin het voor iedereen goed wonen is. Vanaf nu is de Wereld van Pippe een officieel uitleenpunt voor zwerfafvalmaterialen. Je kunt hier terecht voor afvalgrijpers, handschoenen en zakken zodat je kunt helpen het centrum en de omgeving van het centrum zwerfafvalvrij te maken! 

Beleefweek 2021: jij doet toch ook mee?

14 oktober 2021

Draag jij je steentje bij tijdens de Beleefweek? Van 16 t/m 24 oktober organiseren Nederland Schoon en Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een opschoonactie om tot wel 200 kilometer aan wandelpaden volledig zwerfafvalvrij te maken! Tijdens de Beleefweek, in de herfstvakantie, gaan zogenaamde cleanteams met vrijwilligers zwerfafval opruimen dat op en rondom de paden ligt. 

Vrijwilligers bedankt!

23 september 2021

Het afgelopen jaar heeft weer een groot aantal mensen geholpen Baarn mooi en schoon te houden. Tijd dus om onze Baarnse opruimhelden in het zonnetje te zetten! Afgelopen zaterdag, tijdens World Cleanup Day, bedankte wethouder Jannelies Vissers een aantal vrijwilligers persoonlijk. 

World Cleanup Day 2021

14 september 2021

Op zaterdag 18 september is het weer World Cleanup Day. Een dag die in het teken staat van het opruimen van zwerfafval en het verkleinen van de plastic soep. Stroop de mouwen op, doe handschoenen aan, neem een afvalzak mee en loop een opschoonronde in je buurt! Wil je een actie organiseren? Meld deze dan aan via de website van World Cleanup Day.

Verloting 15 opschoonpakketten

7 september 2021

Ben jij of ken jij de persoon die zwerfafval niet laat zwerven? Ga jij voor een schone buurt en kun je wel wat opschoonmaterialen gebruiken? Omdat september in het teken staat van World Cleanup Day verloot Houd Baarn Schoon eenmalig 15 opschoonpakketten.

Duurzame dinsdag 2021

6 september 2021

De eerste dinsdag van september is het weer Duurzame Dinsdag. Op deze dag krijgen duurzame ideeën en groene initiatieven een podium in politiek Den Haag. Wil je ook weten wat jij kan doen? Kijk dan op de website van Duurzaam Ondernemen of op onze pagina met lokale initiatieven!  

Cultureel Festival Baarn 2021: jij komt toch ook?

31 augustus 2021

Tijdens het Cultureel festival in onze gemeente op zaterdag 4 september openen veel organisaties, stichtingen en verenigingen tussen 12.00u-16.00u de deuren om een kijkje achter de schermen te nemen. Ook wij zijn aanwezig! We zijn te vinden op het terrein van natuur- en milieucentrum De Groene Inval. Kom je ook?

Plastic PeukMeuk 2021: weg met peuken!

28 juni 2021

Wanneer peuken gedumpt worden in de natuur belanden deze stoffen dan weer in water of grond of dierenmagen en zodoende uiteindelijk ook weer in ons lichaam. Zo blijven deze schadelijke stoffen oneindig schadelijk voor het milieu. Weg ermee dus!

Vanaf 1 juli statiegeld op plastic flesjes

22 juni 2021

Na jaren van discussie is het over een paar weken een feit. Vanaf 1 juli moet je op plastic flessen van minder dan een liter ook statiegeld betalen: 15 cent.Statiegeld voor kleine flessen wordt ingevoerd omdat er nog steeds te weinig wordt gerecycled.

Actie Rotary bij de Eem

10 juni 2021

Het initiatief van Rotaryclub Soest-Baarn om de handen uit de mouwen te steken voor End Plastic Soup was een groot succes! 

Opruimestafette groot succes

21 september 2020

Omdat corona een streep zette door gezamenlijke acties, bedacht HoudBaarnSchoon! een opruimestafette voor het rapen van zwerfafval. Daarbij geven Baarnse gezinnen een pakket opruimmiddelen aan elkaar door en trekken ze enthousiast eropuit. 

Doe mee aan World Cleanup Day!

1 september 2020

HoudBaarnSchoon! roept inwoners op deel te nemen aan een schoonmaakwandeling op zaterdag 21 september. Op World Cleanup Day steekt ook Baarn de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen.

Troep bij bruggetje Breemeentje

28 juni 2020

Marianne en Paulien ruimen tijdens hun wekelijkse wandeling over het Breemeentje heel wat zwerfafval op. Deze opruimhelden zijn een geweldige hulp in de strijd tegen zwerfafval. De gemeente ziet graag dat anderen hun voorbeeld volgen.

Ontmoet de Baarnse opruimhelden

1 juni 2020

Samen met talloze Baarnse opruimhelden zorgen we ervoor dat onze leefomgeving veilig en schoon wordt én blijft! 

Doe mee!

Wil je meedoen aan één van de acties van HoudBaarnSchoon! of wil je zelf aan de slag? Laat het ons weten! Wij hebben alle informatie en hulpmiddelen die je nodig hebt om jouw steentje bij te dragen.

Stuur je idee in