Baarn bedankt haar zwerfafvalhelden

Afgelopen zaterdag 19 september 2020 heeft de gemeente Baarn in het kader van World Cleanup Day alle mensen die vrijwillig zwerfafval opruimen bedankt en in het zonnetje gezet. 

Op het afvalbrengstation in Baarn was een kort moment georganiseerd, waar ook wethouder Jannelies Vissers aanwezig was. Zij sprak de aanwezigen toe en bedankte de zwerfafvalhelden voor hun inzet. Wethouder Vissers: “De gemeente Baarn waardeert jullie inzet enorm om Baarn schoon te houden. Door jullie deelname met de zwerfafvalkliko's, aan de opruimestafette en met de eigen opruimacties van de Baarnse Bermbrigade, zijn jullie onze Baarns ambassadeurs”. Met taart van Mi Casa Su Casa werd dit moment gevierd. Alle ambassadeurs kregen ook als dank en waardering voor de inspanningen een waardebon, te besteden bij de Wereld van Pippe.

In samenwerking met de opruimhelden, zoals de vrijwilligers van de Baarnse Bermbrigade en de beheerders van de HoudBaarnSchoon kliko’s die verspreid staan in Baarn.

Maar ook met de gezinnen die in coronatijd een eigen opruimwandeling hielden, is het dit jaar weer gelukt om Baarn opgeruimd te houden. In de parken, op de straten maar ook op de plekken waar snel zwerfafval te vinden is zoals bij de Eem of in het bos is extra aandacht voor zwerfafval. Het opruimseizoen bij HoudBaarnSchoon loopt van april tot en met september en is dus voor dit jaar alweer bijna op haar einde. Al gaat het zwerfafval rapen natuurlijk gewoon door.

HoudBaarnSchoon blijft zich inzetten, samen met haar opruimhelden om Baarn zoveel als mogelijk zwerfafvalvrij te houden. Materialen zoals grijpers en zakken of een speciale zwerfafvalkliko zijn altijd aan te vragen op www.houdbaarnschoon.nl.

Doe mee!

Wil je meedoen aan één van de acties van HoudBaarnSchoon! of wil je zelf aan de slag? Laat het ons weten! Wij hebben alle informatie en hulpmiddelen die je nodig hebt om jouw steentje bij te dragen.

Stuur je idee in