Opruimen en knutselen tijdens Landelijke Opschoondag 19 maart

Op zaterdag 19 maart 2022 is het de Landelijke Opschoondag. Tienduizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Wilt u ook meedoen? Dan kunt u een afvalgrijper lenen bij een van de HoudBaarnSchoon-uitleenpunten in Baarn. Kinderen die deze dag ook creatief aan de slag willen, kunnen meedoen aan de workshop ‘Heppie met afval’ bij De Groene Inval. Wethouder Jannelies Vissers geeft de aftrap voor de workshop.

Wethouder Jannelies Vissers: “Ik ben blij dat er in Baarn elk jaar weer veel animo is voor de Landelijke Opschoondag en ik hoop dat ook dit jaar weer veel mensen de handen uit de mouwen steken! Dat kan gewoon tijdens een ommetje of samen met buurtbewoners, familie, collega’s of vrienden!”

Workshop Heppie met afval
Om kinderen bewust te maken van het goed scheiden en recyclen van afval, organiseert De Groene Inval op 19 maart de workshop Heppie met afval. Coördinator Kylie Verkaart: Tijdens de workshop maken we een kunstwerk met -schoongemaakt- afval. Daarbij gaan we spelenderwijs is op vragen als: wat is afval precies en waar is het van gemaakt, hoe kun je afval scheiden en wat is recycling? De kunstwerken worden geëxposeerd. De kinderen kunnen er dan over vertellen aan papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, waardoor ook zij zich meer bewust worden van afval.” De workshop vindt plaats van 14.00 – 16.00 uur bij De Groene Inval, De Geerenweg 8 in Baarn. 

Uitleenpunten en HoudBaarnSchoon-containers
Gaat u op pad en wilt u een afvalgrijper lenen? Dan kunt u terecht bij een van onze partners:  De Wintertuin Experience, De wereld van Pippe, Hoeve Ravenstein, De Groene inval, Buiten in de Kuil en Eethuys-café De Generaal. Het geraapte zwerfafval kunt u inleveren bij de uitleenpunten of weggooien in een van de HoudBaarnSchoon-containers. Meer informatie over de locaties van deze containers en de uitleenpunten vindt u op deze website.