Opruimestafette voor een schoon Baarn is groot succes

Pak jij het stokje over?

Omdat corona een streep zette door gezamenlijke acties, bedacht HoudBaarnSchoon! een opruimestafette voor het rapen van zwerfafval. Daarbij geven Baarnse gezinnen een pakket opruimmiddelen aan elkaar door en trekken ze enthousiast eropuit. ‘Superleuk en goed voor de bewustwording’, zo zeggen Alexandra en Marjanneke die ieder met hun gezin al hebben meegedaan. 

Gewapend met grijpers, zwerfafvalzakjes en handschoenen ging het gezin van Alexandra onlangs aan de slag in het Baarnse Bos. ‘In eerste instantie lijken de paden schoon, maar als je goed kijkt, zie je toch veel rommel liggen.’ Met gemak lukte het de vijf gezinsleden om hun zakjes te vullen. Ze eindigden hun wandeling in de Pekingtuin, een geliefde picknickplek, zo werd duidelijk door de vele troep her en der. Terwijl Alexandra het afval prikken heel meditatief vond, maakten haar kinderen er een fanatieke speurtocht van. Een tip voor scholen en de buitenschoolse opvang: ‘Als je met de kinderen het bos in gaat, neem dan steevast grijpers en zakjes mee.’   

Marjanneke en haar zonen Luuk en Kasper hebben eveneens flink de handen uit de mouwen gestoken. Ze hebben al vaker zwerfafval opgeruimd door op zaterdagen mee te gaan met de bermbrigade. Door corona lag dat een tijdje stil. ‘Heel mooi dat HoudBaarnSchoon! met dit initiatief kwam’, zegt Marjanneke. Ze is fervent wandelaar en de rommel op straat ergert haar. ‘Ik heb daarom zelf prikstokken aangeschaft.’ Prikstokken die dus ook haar jongens ter hand nemen, zeker als hun moeder iets leuks in het vooruitzicht stelt. 

Foto-onderschrift: V.l.n.r.: opruimhelden Hélène, Reinder, Gerald, Alexandra en Cathelijne.

Bij de opruimestafette is daar al voor gezorgd; alle opruimhelden ontvangen een voucher voor een lekkernij of presentje van de lokale winkelier. Een kleine motivatie met groot effect: Luuk en Kasper rapen nu regelmatig spontaan op straat rommel op.   

Kom ook in actie
Heeft het estafettestokje jou nog niet bereikt? Dat betekent niet dat je hoeft te wachten. Kijk op Houdbaarnschoon.nl en meld ook jouw gezin aan voor de opruimestafette. Je ontvangt dan een doorgeefpakket met opruimmiddelen en na het vlijtige werk een leuke beloning naar keuze, die je kunt ophalen bij de Bende van Blitzz, De Smaak van Echt of De Smaecken van Hamelink. De race is begonnen, op naar een opruimrecord

Doe mee!

Wil je meedoen aan één van de acties van HoudBaarnSchoon! of wil je zelf aan de slag? Laat het ons weten! Wij hebben alle informatie en hulpmiddelen die je nodig hebt om jouw steentje bij te dragen.

Opruimestafette