Help met opruimen zwerfafval op World Cleanup Day

HoudBaarnSchoon! roept inwoners op deel te nemen aan een schoonmaakwandeling op zaterdag 21 september. Op World Cleanup Day steekt ook Baarn de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen.

[Tekst]
Kom naar de Brink voor prikstokken en vuilniszakken en help mee om de straten en pleinen te ontdoen van zwerfafval. De schoonmaakwandeling is een mooi lokaal initiatief waarbij Baarnaars van jong tot oud zich zullen inzetten voor schone buurten. HoudBaarnSchoon! is blij met de deelname van de bermbrigade en diverse sportorganisaties, zoals hockeyclub BMHV, Het Klimbos en [aanvullen]. De organisatie hoopt dat daarnaast veel dorpsgenoten zich spontaan melden. Hoe meer mensen, hoe meer effect en hoe gezelliger.
Schoonmaken loont en wordt beloond. Als waardering krijg je als deelnemer een voucher van 2,50 euro die je bij enkele lokale winkels kunt inwisselen. Zeg het voort aan buren, vrienden en sportmaatjes en meld je zaterdag bij de start om samen te zorgen voor een vorstelijk schoon Baarn.

[Tussenkop]
Let’s do it

[Tekst]
Dat de wandeling op 21 september plaatsvindt, is niet toevallig. Het is dan World Cleanup Day, een wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken. Deze dag vindt zijn oorsprong in Estland: op 3 mei 2008 werd daar onder het motto ‘Let’s do it 2008’ een grootscheepse opruimactie georganiseerd. Een actie die nu is uitgegroeid tot een succesvolle globale beweging, waaraan 157 landen en 18 miljoen vrijwilligers deelnemen.
Dus Baarn, laten ook wij het goede voorbeeld van Estland volgen, let’s do it!

[Tussenkop]
Praktische informatie

[Tekst]
De schoonmaakwandeling vindt plaats op zaterdag 21 september, van [tijdstip] tot [tijdstip]. Op [locatie] zal HoudBaarnSchoon! prikstokken en vuilniszakken uitdelen en start de route. Iedereen die wil meedoen kan zich die zaterdagochtend om [tijdstip] op [locatie] melden. Kom allen!
[Tussenkop]
Over HoudBaarnSchoon!

[Tekst]
HoudBaarnSchoon! is een initiatief van Gemeente Baarn en de Baarnse organisatie STOPMIJNAFVAL. Samen hebben ze de handen ineengeslagen om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. Op houdbaarnschoon.nl lees je hoe je zelf je steentje kunt bijdragen en vind je meer informatie over de activiteiten die op de agenda staan en de resultaten die al geboekt zijn.
[Noot voor de redactie]
Neem voor meer informatie contact op met [naam en contactgegevens contactpersoon]

Ik doe mee!

Wil je meedoen aan één van de acties van HoudBaarnSchoon! of wil je zelf aan de slag? Laat het ons weten! Wij hebben alle informatie en hulpmiddelen die je nodig hebt om jouw steentje bij te dragen.

Stuur je idee in 

Versturen