Over ons

HoudBaarnSchoon! is een initiatief van de Gemeente Baarn. Met onze partners hebben we de handen ineengeslagen om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen.
Mail ons op info@houdbaarnschoon.nl!

Wat kan jij doen?

Wil je ook meehelpen Baarn schoon te krijgen en houden? Klik dan hier om ook mee te doen!

Gemeente Baarn

De gemeente zet zich ook zelf in om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen.

Wist je dat er in Baarn, Lage Vuursche en Eembrugge bij elkaar meer dan 200 prullenbakken staan? En 55 bakken voor hondenpoep? De meeste bakken worden elke week geleegd door RMN. De prullenbakken in het winkelcentrum en in de Pekingtuin worden nog vaker geleegd. Alle HoudBaarnSchoon containers worden eens in de vier weken door RMN geleegd, samen met de restafvalcontainers. Daarnaast veegt RMN in de gemeente alle wegen, pleinen en speelplaatsen.

Daarbij besteedt RMN op jaarbasis:
- ongeveer 1250 uur aan machinaal vegen (gemiddeld 3 dagen per week!)
- ongeveer 830 uur aan het legen van prullenbakken (gemiddeld 16 uur per week). Hierbij is de extra ureninzet op zaterdag i.v.m. corona niet meegenomen.

Meer weten over gemeentelijke regelgeving over zwerfafval? Bekijk dan hier de Afvalstoffenverordening (te vinden in hoofdstuk 5)

Zie je een overvolle prullenbak, afval dat naast een ondergrondse container is geplaatst of bijvoorbeeld een afvaldumping in de natuur? Je kunt dit melden bij de gemeente via onderstaande knop of 035-5481611.