Lokale initiatieven

HoudBaarnSchoon-containers

De HoudBaarnSchoon-containers (in het kort HBS-containers) zijn grijze containers met een wit deksel die verspreidt in Baarn staan en speciaal voor gevonden zwerfafval zijn. Inwoners die tijdens een ommetje zwerfafval rapen, kunnen dit in deze afvalbakken kwijt. Het mooie van de HBS-containers is, dat ze zijn geadopteerd door inwoners! Zij houden de algehele staat van de containers en de directe omgeving in de gaten en zetten hem aan straat als deze geleegd moet worden. De containers worden geleegd tijdens de restafvalroute die RMN rijdt. Ligt er in jouw wijk veel zwerfafval en staat er geen HBS-container in de buurt? En wil je zelf adoptant worden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. 

Bermbrigade

De Bermbrigade is een initiatief van Maurice van der Valk. Deze groep Baarnse opruimhelden verzamelt elke 1e zaterdag van de maand op De Brink om van daaruit een opruimronde te houden. Aanmelden en meedoen is geheel vrijblijvend.

De Groene Inval

De Groene Inval biedt onder meer natuur- en milieuactiviteiten aan Baarnse basisscholen aan als educatief programma. De gemeente en De Groene Inval werken samen om zwerfafval beter te voorkomen en Baarn schoon te houden. Organiseer je een opschoonactie of ben je van plan alleen een grote opschoonronde te lopen? Dan is dit dé plek waar je moet zijn als je zwerfafvalgrijpers wil lenen! Je kunt tijdens openingsuren gewoon binnenvallen.

Jouw lokale initatief op deze pagina? Klik hieronder om je aan te melden!